IVV

Federația Internațională de Sport Popular (Internationaler Volkssportverband- IVV) a fost constituită în anul 1968, la Lindau de către asociații/cluburi din Germania, Elveția, Liechtenstein și Austria, ca alternativă la competițiile sportive de marș.

IVV“Pace – Prietenie – Sănătate” 

 

News Știri IVV

Just One Minute este o publicație periodică a IVV, care oferă un rezumat al evenimentelor specifice, recente sau viitoare, după caz. Ultimele ediții ale acestei publicații, inclusiv arhiva acestora, pot fi consultate pe pagina Federației Internaționale, la adresa dedicată.

 

Despre IVV

În prezent (decembrie 2015), IVV are 30 de membri la nivel național (federații naționale) și 13 membri la nivel de club/asociație individuală.

 

Membrii naționali ai IVV

Sunt membrii ai IVV, federații naționale din Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, CoreeaDanemarca, Elveția/Liechtenstein, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Japonia, Luxembourg, Marea Britanie,  Norvegia, Olanda, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Suedia,  Taiwan, Tirolul de Sud, Turcia, Ungaria.

Cluburi membre IVV

Sunt afiliate la IVV cluburi/asociații din următoarele țări: Africa de Sud, Andora, Australia, Croația, Indonezia, Irlanda, Lituania, Noua Zeelandă, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania.

 

“Walking” – cel mai popular sport IVV

“Walking”-ul (mersul pe jos non-competitiv) pe trasee de dificultate mică sau medie, marcate permanent sau conjunctural, reprezintă cea mai extinsă activitate a IVV.

Pentru a participa la evenimentele de “walking”, veți avea nevoie de un card de participare (start card). La fiecare eveniment sunt disponibile, de regulă, trei opțiuni de distanțe (5 km, 10 km şi cca. 20 km). Pentru prima dată, mai ales în cazul în care sunteți însoțiți de copii sau vârstnici, vă recomandăm traseul mai scurt.

Ca participant veți cumpăra cardul de participare contra unei sume modice (echivalentul a cca. 2-3 euro). Acest card vă asigură înregistrarea și este, totodată, documentul individual de identificare. Cumpărarea cardului de participare se poate face la punctul de start sau anterior, prin pre-înregistrare (corespondență electronică).

La începutul şi la punctele de control (de-a lungul traseului) se distribuie apă şi, uneori, băuturi răcoritoare/ceaiuri (în funcție de sezon). Pe traseu veți acorda atenție marcajelor din intersecții și curbe. Dacă aveți îndoieli, ceilalți vor fi bucuroși să vă ajute. Din motive de siguranță veți trece, de-a lungul traseului, prin puncte de control. Veți prezenta cardul de participare, care va fi ștampilat. În aceste puncte veți primi asistență (dacă e cazul), răcoritoare/ceai (gratuit) și, uneori, și alte alimente/băuturi (contra cost).

La capătul traseului vă prezentați la punctul de sosire (clar marcat), înapoiați cardul de participare și dacă aveți Carnetul de înregistrare a kilometrajului parcurs în rețeaua internațională a IVV, vi se aplică ștampila cu locația și distanța parcursă.

În principiu, în clădirea în care sunt organizate punctele de start/plecare și sosire sunt amenajate spații corespunzătoare pentru mic dejun și prânz. Sunt disponibile la prețuri “populare” băuturi (apă, cafea, ceai, sucuri), gustări, 1-2 feluri de mâncare, astfel încât participanții la eveniment să poată face cunoștință și să poată discuta între ei. Socializarea participanților din țară și din străinătate este o componentă importantă a acestor evenimente.

Clubul organizator furnizează informații (direct sau prin broșuri) cu privire la viitoare evenimente IVV, din țară și din străinătate.

Aveți posibilitatea să achiziționați, ca amintire a participării la eveniment, medalii, insigne, patch-uri, asigurate de clubul/asociația organizatoare.

 

Carnetele de recorduri IVV

În sistemul IVV sunt două tipuri de carnete de recorduri:

  • Carnet care înregistrează numărul de evenimente IVV (“Event Record Book“)
  • Carnet care înregistrează distanțele parcurse în diferite evenimente IVV (“Distance Record Book”)

Carnetele de recorduri sunt personale, netransmisibile. Se poate întâmpla (cel puțin teoretic) să vi se ceară să faceți dovada identității.

Când un carnet s-a umplut, cumpărați unul nou. Este bine să faceți o copie a celui plin pentru a dovedi kilometri parcurși/evenimentele la care ați participat.

Recunoașterile IVV

Recunoașterile IVV au fost create pentru a încuraja participarea regulată la activități non-competitive, care contribuie la menținerea și imbunătățirea stării de sănătate.

Se recunosc meritele participanților prin menționarea numelui acestora pe paginile organizațiilor naționale, europene, internaționale, după caz și se oferă reccompense: insigne, tricouri etc., pe diferite nivele:

  • după 10, 30, 50 de evenimente, apoi după fiecare 25 de evenimente etc.
  • după fiecare 500 km până la 800 km; după fiecare 1.000 km până la 22.000; după fiecare 3.000 până la 25.000; după fiecare 5.000 km, ulterior.

Olimpiadele IVV

Olimpiadele IVV se desfășoară la doi ani, într-o țară a unui membru IVV. Este sărbătoarea sportului popular și oricine este invitat să participe. Olimpiadele includ activități de “walking”, înot, ciclism și alte activități non-competitive. Prin activitățile sociale și culturale organizate se promovează armonia, înțelegerea reciprocă și prietenia între participanți.

    Începând cu anul 1989, s-au organizat următoarele olimpiade IVV

  • 1989: Valkenburg – Țările de Jos
  • 1991: Schömberg – Germania
  • 1993: Ribeauville – Franța
  • 1995: Athen/Amaroussi – Grecia
  • 1997: Vierumäki – Finlanda
  • 1999: Bibione – Italia
  • 2001: Seefeld – Austria
  • 2003: Genk – Belgia
  • 2005: Pilsen + Prague – Republica Cehă
  • 2007: Otepää – Estonia
  • 2009: Yamanaschi – Japonia
  • 2011: Antalya – Turcia
  • 2013: Tirolul de Sud
  • 2015: Chengdu – China.

Urmatoarea olimpiadă se va organiza în

  • 2017: Koblenz – Germany

8 mai – Ziua mondială a mersului pe jos/World Walking Day

Ziua mondială a mersului pe jos se ține anual pe 8 mai. Participanții la evenimentele organizate cu această ocazie primesc certificate și ștampile speciale pe carnetele IVV.

Cupa mondială IVV/IVV World Cup

Cupa mondială IVV se acordă participanților care, de la 1 ianuarie 2000 au participat la cel puţin 2 evenimente IVV pe 3 continente diferite (6 ștampile de la 6 țări diferite), precum și 2 Olimpiade IVV. Toate tipurile de evenimente IVV sunt eligibile.

Premiul constă în patch-uri World Cup, emblema World Cup, certificat.

Cupa Europa IVV I/IVV Europa Cup I

Premiile Cupa Europa I sunt acordate celor care au participat la evenimente IVV în 14 țări cu membri naționali.

Premiile: patch-uri cu Cupa Europei, tricou cu emblema Cupa Europei, certificat.

Cupa Europa IVV II /IVV Europa Cup II

Premiile Cupa Europa II sunt acordate celor care au participat la evenimente IVV în 16 țări cu membri naționali.

Premiile: Jacheta cu emblema Cupa Europei, certificat.