Walking in strainatate

Anul 2015

Walking pe fiordul Oslo

În perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2015, reprezentanți ai asociației EuroTrainer, au participat la Støvelmarsjen, evenimentul internațional de walking organizat anual de către Horten Marsjklubb la începutul lunii noiembrie. 

Participarea la evenimentul de walking s-a încadrat în programul activităților menite să inițieze un parteneriat româno-norvegian pentru walking intercultural România-Norvegia, proiect finanțat  prin Granturile SEE & Norvegia, Programul RO01 – Fondul Bilateral la nivel național.

Cele două trasee de walking, de câte 10 km, ne-au purtat de-a lungul fiordului Oslo, a orașului-port Horten. Privilegiați de o vreme ideală, am ajuns în locuri cu peisaje variate, pe culmi de dealuri și pe plaje cu scoici și alge. Am mers alături de norvegieni, suedezi, ”căliți” în mersul pe jos și împrietenirea din mers cu oameni noi. Ne-am întâlnit cu alții care ne cunoșteau deja… din numeroasele postări  pe facebook ale gazdei noastre Kjell Hagberg.

Ne-am simțit foarte bine în Horten, cu prieteni vechi și noi, alături de care am mers, am povestit și plănuit (de)mersuri viitoare.

Deplasarea în Norvegia a fost un prilej de profundă reflecție, materializată într-un articol scris din perspectivă antropologică de Angela Stolnicu: Walking pe fiordul Oslo.

Mai jos puteți vedea, pe scurt, în imagini, ziua de walking în Horten:

logo-350